Malý princ

Le petit Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Hlavním hrdinou nejslavnějšího Exupéryho díla je Malý Princ. Ten se záhadným způsobem objevil na Sahaře a tam začínáme poznávat další sérii jeho prazvláštních a mystických příběhů. Malý princ nejen jako kniha ale i právě jako ta postava, dokáže okouzlit nejen ty nejmenší, ale mnoho v něm najdou lidé již v životě zkušenější.

Malý princ je drobný, z hezkou a přitažlivou tvářičkou rámovanou světlými vlasy, která vzbuzuje důvěru. Je trošku naivní, ale tento přístup mu pomáhá nacházet nové přátele. Velmi rád zadává hodně otázek a také na věci reaguje přímo, bez promyšlenosti či zákeřnosti, dá se říci také že je prostě poctivý neboli nezkušené dítě. Malý princ bydlí na planetě B-612 (vlastně možná nejde ani tak o planetu jako planetku) a nedostatek zážitků a prožitků (přeci jen když vašim největším vzrušením je pozorovat západy slunce) ho vylákal na cestu do světa. Tam chce Malý princ objevit jak pravé přátelství tak zjistit pravdu o své osůbce.

Malý princ, neboli malý člověk s obrovským srdcem je něco co by si měl přečíst každý a hledat tam pak vzory pro vlastní život, je jich tam nemálo, a ty nejlepší co kdy lidstvo dokázalo najít.

Žádné komentáře: